Väl hemma i Torrevieja låg en inbjudan till en "fiesta internacional" hos norska vännerna Roy och Kristin. Alla inbjudna tar då med sig något ätbart. Jag köpte flera förpackningar av Pata de Negra, dvs den iberisk skinkan (t.ex. grisarna i Extremedura) som är gjord på grisar som endast fått äta sig mätta på ekollon. Den smakar fantastiskt gott, helt annorlunda än vår svenska julskinka! Andra hade lagat paella, grillade sardiner, bakat spanskt lantbröd, vitlöksbröd m.m.. Alla hade med sig rödvin som vi bytte hit och dit med varandra. Inbjudna gäster var svenskar, norrmän, engelsmän och spanjorer (som dessutom hade instrument med sig). Det blev en riktigt internationell spansk fiesta (utomhus) som började vid 18-tiden på kvällen och pågick nästan hela natten. Mat och prat, sång och musik, dans, skratt och livsglädje. Ingen fylla trots massor av vin! Spanjorerna blandar ju oftast sitt röda vin med vatten - ett knep som faktiskt är ett gott råd. Har man ett gott rött starkvin då smakar det bra utspätt med vatten - och räcker dessutom längre! ¡Buen provecho!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar